Menu

Nieuwsbrief nummer 12 - december 2018

In dit nummer:

  • Herfstwandeling in de Broekpolder op 16 december
  • Educatief Erf trekt veel bezoek in 2018
  • Extra bodemonderzoek in de polder
  • Dunning bossen langs Klokbekerpad
  • Social media
  • Evenementen in de Broekpolder

 

Herfstwandeling in de Broekpolder op 16 december

 

De winter komt er aan. De natuur bereidt zich hierop voor. Vogels vertrekken, bomen worden kaal en de runderen eten wat ze eten kunnen. Op zondag 16 december kun je onder leiding van gidsen de mooie plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over. Zij vertrekken om 11.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 2 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee.

Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl. Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. 

Lees meer.

Educatief Erf trekt veel bezoek in 2018

 

In 2018 hebben ruim 15.000 geïnteresseerden een bezoek gebracht aan het Educatief Archeologisch Erf. Daarbij waren veel schoolklassen die een op maat gemaakt programma kregen. De bezoekers komen uit een groot gebied rondom Rijnmond, Den Haag etc.

Er wordt nog volop gewerkt aan de diverse projecten. Zo is het hek rondom het Vlaardingencultuurhuis verwijderd, zodat dit unieke huis nu mooi vrij op het terrein staat. Verder zijn we bezig met de afwerking van het Rottahuis, waar we ook een boomgaard met oude fruitrassen creëren. Daarna gaan we met volle vaart de derde reconstructie maken: de Spijkenisseboerderij.

Lees meer.

Extra bodemonderzoek in de polder

In december wordt er aanvullend bodemonderzoek in de Broekpolder gedaan door het bureau dat het saneringsonderzoek voor de Broekpolder uitvoert. Er worden monsters genomen en peilbuizen geslagen. Dit gebeurt verspreid in het gebied. Een week later worden de peilbuizen bemonsterd. Doel van het onderzoek is om een bepaalde stof te onderzoeken die nog niet eerder was onderzocht in het gebied.

Dunning bossen langs Klokbekerpad

 

Langs het Klokbekerpad zijn ongeveer 10 esdoorns geblest (voorzien van een rood teken). Deze maken deel uit van een esdoornvak, dat conform de bosvisie gedund moet worden. 
De rij met gebleste bomen moet niet alleen wijken voor de vitaliteit van de achterliggende esdoorns, maar vooral omdat ze de laanbomen langs het Klokbekerpad beconcurreren.
Lees meer.

Social media

De Federatie Broekpolder en haar volgers zijn ook actief op de bekende social media. We hebben de volgende accounts:

https://twitter.com/BroekpolderVld

http://www.youtube.com/BroekpolderVld

http://www.facebook.com/BroekpolderVlaardingen

http://www.flickr.com/groups/Broekpolder

 

Op Flickr vindt u een verzameling foto’s van de Broekpolder van diverse fotografen. Maakt u ook wel eens foto’s waar u trots op bent? U kunt ze hier delen met anderen. Kijk er eens naar en sluit u aan.

Op You tube bekijkt u filmpjes over de ontwikkelingen in de Broekpolder.

 

Evenementen in de Broekpolder in 2019

 Wandelingen op

Zaterdag 26 januari – 14.00 – 16.00 uur Winterwandeling

Zondag 3 februari – 14.30 – 16.30 uur Themawandeling: runderen

Zondag 10 februari – 07.30 – 08.00 uur Themawandeling: stilte

Zondag 24 februari – 11.00 – 13.00 uur Themawandeling: bomen en struiken