Menu

Nieuwsbrief 11 - november 2018

In dit nummer:

  • Herfstwandeling in de Broekpolder op 24 november
  • Tarief wandelingen per 1 januari
  • Kudde hooglanders verkleind
  • Social media
  • Evenementen in de Broekpolder

Herfstwandeling in de Broekpolder op 24 november

 

De herfst is al een flink eind gevorderd. Dat zie je natuurlijk ook in de Broekpolder. Bomen verliezen hun blad, vogels trekken weg en de runderen bereiden zich voor op de komende winter. Op zaterdag 24 november kun je onder leiding van gidsen de mooie plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over.  Zij vertrekken om 14.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl

Lees meer.

Tarief wandelingen per 1 januari

De tarieven voor deelname aan de wandelingen die de broekpoldergidsen organiseren, gaan per 1 januari 2019 omhoog. De wandelaars dragen dan € 4 per persoon af. Mensen die in het bezit zijn van een geldige vrijwilligerspas betalen € 2 per persoon.

Eén van de redenen is het vervallen van de financiële bijdragen van de gemeente Vlaardingen en de provincie Zuid-Holland. De opbrengsten worden gebruikt om de gidsen te scholen, van kleding te voorzien en andere faciliteiten.

Kudde hooglanders verkleind

Onlangs zijn de Schotse hooglanders voor controle bijeen gedreven. Van de kalveren wordt dan o.a. haar getrokken om het DNA vast te stellen. Ook krijgen zij oormerken. Deze actie wordt uitgevoerd door Free Nature, de eigenaar van de kudde, in samenwerking met de vrijwillige runderschouwers.

Er zijn 17 dieren afgevoerd. De meeste zijn naar het slachthuis gebracht. De keuze werd mede bepaald door de conditie en het gedrag van de dieren. Er is nu een prachtige kudde van 38 runderen, die probleemloos de winter kan doorstaan.

Social media

De Federatie Broekpolder en haar volgers zijn ook actief op de bekende social media. We hebben de volgende accounts:

https://twitter.com/BroekpolderVld

http://www.youtube.com/BroekpolderVld

http://www.facebook.com/BroekpolderVlaardingen

http://www.flickr.com/groups/Broekpolder

Op Flickr vindt u een verzameling foto’s van de Broekpolder van diverse fotografen. Maakt u ook wel eens foto’s waar u trots op bent? U kunt ze hier delen met anderen. Kijk er eens naar en sluit u aan.

Op You tube bekijkt u filmpjes over de ontwikkelingen in de Broekpolder.

Evenementen in de Broekpolder in 2018

Wandelingen op

Zaterdag 24 november – 14.00 – 16.00 uur Herfstwandeling

Zondag 16 december – 11.00 – 13.00 uur Winterochtendwandeling

Themawandeling

Zondag 2 december 14.30 – 16.30 uur Op zoek naar de grote grazers