Menu

Aanvulling nieuwsbrief nummer 14

Geachte lezer,

Naar aanleiding van onze nieuwsbrief nummer 14:

In de agenda van de laatste nieuwsbrief staan een aantal wandelingen. 

Herstwandeling op zaterdag 23 november 2019 in de Broekpolder

Het is herfst! Op zaterdag 23 november kun je onder leiding van gidsen de mooie plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over. Zij vertrekken om 14:00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro.

Cees Groen

Runderwandeling op zondag 1 december 2019 in de Broekpolder

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse Hooglanders. Zij zijn o.a. verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Daarnaast zorgen ze ook voor nageslacht. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de Broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 1 december vertrekken zij om 14:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro.

Anneke Pors 

Snertwandeling op zaterdag 21 december 2019 in de Broekpolder

De wandeling start om 10.00 uur bij de ingang van het Klauterwoud aan de Watersportweg in Vlaardingen. We lopen via het Klauterwoud naar De Ruigte. Na afloop om ongeveer 12.00 uur is er snert. De Ruigte en het Klauterwoud zijn ook in de winter goede gebieden om te bezoeken. In het Klauterwoud trekken groepjes mezen rond op zoek naar voedsel en in de Ruigte zitten veel eenden. We eindigen de wandeling met een kom snert. Iedereen is welkom, maar opgave is verplicht. Voor de snert wordt een bijdrage gevraagd van € 2,50 per persoon.

John Lemckert

Ochtendwinterwandeling op zondag 22 december 2019 in de Broekpolder

Op zondag 22 december organiseren de Broekpoldergidsen de laatste wandeling van dit jaar. De ochtendwinterwandeling in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder start om 11:00 uur vanaf de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro.

Met vriendelijke groeten,
namens het bestuur van de Federatie Broekpolder