Menu

Fase III werkzaamheden persleiding Broekpolderweg

Dit voorjaar is BAAK gestart met het aanleggen van een nieuwe rioolpersleiding en het vervangen van een bestaande in de middenberm van de Broekpolderweg en de paardenwei langs de Broekpolderweg. In de middenberm zijn ze zo goed als klaar. Tot het eind van het jaar werken ze in de paardenwei en vervangen daar het laatste deel van de bestaande leiding. Eind oktober beginnen ze met het vervangen van de leiding aan de westkant van de volkstuinen.  

Aanpassen wegsituatie

De eerste nieuwe leiding is klaar om in gebruik te worden genomen. Hiervoor passen ze op maandag 19 oktober tussen 07:00 en 16:00 uur de verkeerssituatie op de Broekpolderweg weer wat aan. Ze verleggen de verbinding tussen de zuidelijke en de noordelijke rijbaan van de Broekpolderweg weer richting de Marathonweg. Tijdens het verleggen van de verbinding leiden verkeersregelaars het verkeer op de Broekpolderweg via 1 rijbaan langs de werkzaamheden. 

Op de afbeelding hieronder ziet u de nieuwe verkeerssituatie. Deze is in gebruik tot het einde van het jaar. Daarna gaan het fietspad langs de Marathonweg en de aansluiting bij de manege weer open voor het verkeer. Tot de zomer van 2021 richt BAAK de parkeerplaatsen in de middenberm van de Broekpolderweg opnieuw in. Daarna komt de oorspronkelijke wegsituatie weer terug.