Menu

Bouwbericht van BAAK - Nachtwerkzaamheden langs A20

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober werken we in de nacht aan de noordkant van de A20. We plaatsen op verschillende plaatsen vangrail langs de weg. Bij BP-tankstation Rijskade maken we een poort voor ons bouwverkeer. Vanaf half oktober leggen we overdag werkwegen aan. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de mogelijke hinder.

Aanleiding
Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding wordt de A20 tussen het Kethelplein en het toekomstige knooppunt Vlaardingen verbreed van 2 naar 3 rijstroken. We werken dan dicht langs de snelweg. Voor de veiligheid van de weggebruikers en van onze medewerkers plaatsen we in oktober aan de noordzijde van de A20 op verschillende plaatsen een vangrail. 

Plaatsen vangrail en aanleg poort bouwverkeer
Op afbeelding 1 ziet u waar de vangrail komt. We werken vanaf de Vlaardingervaart richting knooppunt Vlaardingen. Om de rail te kunnen plaatsen, slaan we eerst palen in de grond en bevestigen daaraan de rail. Net voor het BP-tankstation Rijskade maken we een poort voor werkverkeer. Hiervoor brengen we een puinfundering aan en een laag asfalt.

Aanleg werkwegen

Vanaf half oktober tot en met eind december leggen we aan de noord- en de zuidkant van de A20 een werkweg langs de snelweg (zie locaties afbeelding 1). Via de werkwegen transporteren we zand dat we langs de af- en oprit van de Marathonweg aanbrengen. Het zand zorgt ervoor dat de bodem in elkaar wordt gedrukt en er een stevige ondergrond voor de verbreding van de A20 ligt. Om stuiven te voorkomen wordt het zand afgedekt met een laag grond. Aan de zuidkant ligt de werkweg tussen de snelweg en het geluidscherm in.

Werktijden en hinder

Om de vangrail en de poort voor bouwverkeer veilig te kunnen maken, moeten we op de A20 richting Hoek van Holland de rechter rijstrook, op- en afrit 8 Vlaardingen-West en de toerit naar het BP-tankstation afsluiten voor het verkeer. Dit mag alleen in de avond en nacht als er minder verkeer op de snelweg rijdt. Daarom werken we van maandag 12 oktober tot en met vrijdag 16 oktober tussen 21:00 en 05:00 uur (op zaterdag tot 08:00 uur).

Het slaan van de palen en het bevestigen van de rail kan zorgen voor geluidsoverlast in de omgeving. Mogelijk heeft u ook last van verlichting van de bouwplaats, het geluid van werkverkeer en onze machines. De overige werkzaamheden voeren we overdag uit en geven weinig hinder in de omgeving.

Dinsdag 13 oktober 19:00 - 20:30 uur - Online informatieavond verbreding A20 en knooppunt Vlaardingen

Op dinsdag 13 oktober organiseren Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK een online informatiebijeenkomst over de verbreding van de A20 en de aanleg van knooppunt Vlaardingen. Medewerkers geven uitleg over wat er wordt gebouwd, de eerste werkzaamheden en de mogelijke hinder. U kunt de informatieavond via uw computer of laptop volgen en via een chatfunctie vragen stellen. Om te kunnen kijken, moet u zich vooraf aanmelden. Dit kan via de link op onze website www.blankenburgverbinding.nl.