Menu

Nieuwe tijdelijke verkeerssituatie Broekpolderweg vanaf 11 augustus

Vervangen rioolleiding tussen manege en Marathonweg 

De afgelopen twee maanden heeft BAAK leidingen gelegd in de middenberm van de Broekpolderweg, ter hoogte van de volkstuinen en het scoutingterrein. Vanaf dinsdag 11 augustus legt BAAK de leidingen tussen het scoutingterrein en de Marathonweg aan. Ze plaatsen bouwhekken rond het bouwterrein (zie rood gebied op de afbeelding). Vervolgens leggen ze de nieuwe leidingen en sluiten deze aan op de bestaande. Daarna kunnen ze de oude leiding langs de Broekpolderweg verwijderen.  

De werkzaamheden voert BAAK uit op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) tussen 07:00 en 19:00 uur. Er is dan veel activiteit op het bouwterrein, dit kan voor wat geluid in de omgeving zorgen. De werkzaamheden duren tot november/december. Dan is het leidingwerk klaar en wordt de middenberm van de Broekpolderweg opnieuw ingericht. Dit duurt tot de zomer van 2021. 

Aangepaste verkeerssituatie Broekpolderweg vanaf 11 augustus

Om de nieuwe leidingen tussen de manege en de Marathonweg aan te kunnen leggen, passen we op 11 augustus tussen 07:00 en 16:00 uur de verkeerssituatie en de belijning op de Broekpolderweg aan. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat het verkeer om en om langs deze werkzaamheden kan rijden. Dit kan zorgen voor wat vertraging.

Op 11 augustus aan het eind van de middag is er een nieuwe tijdelijke verkeerssituatie op de Broekpolderweg:

  • Het fietspad vanaf de Marathonweg richting de manege is afgesloten. Fietsers kunnen gebruik maken van de Broekpolderweg. Hierop worden tijdelijk fietsstroken aangegeven.
  • De manege en het tijdelijke parkeerterrein P1 zijn alleen te bereiken via de Watersportweg, de afslag vanaf de Broekpolderweg is afgesloten.

Alle verenigingen en woningen langs de Broekpolderweg blijven bereikbaar. Deze tijdelijke situatie is in gebruik tot november/december van dit jaar. Dan richten we de middenberm van de Broekpolderweg opnieuw in. Het verkeer rijdt dan weer als in de huidige situatie. In de zomer van 2021 zijn de werkzaamheden gereed en is de oorspronkelijke wegsituatie weer terug.

Tijdelijke parkeerterreinen

Omdat de parkeerplaatsen in de middenberm van de Broekpolderweg tijdens de werkzaamheden niet beschikbaar zijn, zijn tijdelijke parkeerterreinen aangelegd. Op de afbeelding staan deze terreinen en de routes ernaartoe aangegeven. Om de loopafstanden voor iedereen te beperken, vragen we de leden en bezoekers van de verenigingen van de aangewezen parkeerterreinen gebruik te maken. 

P1 - Voor voetbalverenigingen. Dit terrein is bereikbaar via de Watersportweg. 
P2 - Voor de hockeyvereniging. Dit terrein is bereikbaar via de Broekpolderweg. 
P3 - Voor leden van de volkstuinvereniging. Dit terrein is bereikbaar via de Broekpolderweg.

Leden van de scouting die bij de manege mogen parkeren, bereiken dit terrein via de Watersportweg. 

19 augustus geen doorgaand autoverkeer mogelijk op de Broekpolderweg

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is op woensdag 19 augustus de Broekpolderweg afgesloten voor autoverkeer tussen het viaduct over de A20 en de eendenkooi (zie afbeelding hieronder). (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden. Ze worden daarbij begeleid door verkeersregelaars. Alle verenigingen aan de Broekpolderweg zijn vanaf de Marathonweg bereikbaar. Met gele borden en verkeersregelaars worden automobilisten op de omleidingsroute via de A20 gewezenLangzaam verkeer wordt naar de Maassluissedijk geleid.