Menu

Blog: Fotografie in de Broekpolder - LillyMay Photography

Ik ben LillyMay van LillyMay Photography en ik ben fotografe. Ik doe voornamelijk fotografie van gezinnen en families. Ouders, kinderen, baby’s, opa’s & oma’s en soms huisdieren. Daarnaast fotografeer ik regelmatig bruiloften en zakelijke portretten. De Broekpolder is een heel leuk gebied om te fotograferen. Waarom? Omdat je daar heel veel verschillende achtergronden hebt. Het is ruig en tegelijkertijd lekker los en vrij. De combinatie van groen, bos, planten en water dient als een mooie locatie om foto’s te maken. 

Het fijne van fotograferen van mensen in de buitenlucht is dat ze zich vaak vrijer voelen dan in een studio. Daarom kan je met mensen van alle leeftijden hier makkelijk uit de voeten. Er is voor alle leeftijden een mooi plekje te vinden en fotografie in de buitenlucht levert wat spontanere foto’s op.

LillyMay fotografeert het vaakst in het Klauterwoud. Hier weet ze inmiddels de beste plekjes te vinden. Ook ligt het Klauterwoud op een goed bereikbare plek en is zo makkelijk te vinden voor mensen die van buiten de regio komen en niet bekend zijn met de Broekpolder. Ook omdat het landschap hier vrij afwisselend is, is het Klauterwoud erg geschikt en verveelt nooit. Ook omdat het per seizoen weer een ander beeld geeft.

De ideale omstandigheden voor fotografie in de Broekpolder zijn simpel: droog en niet te veel zon. Vaak denken mensen dat er voor foto’s veel zon nodig is, maar dit is zeker niet het geval. Bij te veel zonlicht zijn foto’s snel overbelicht en vaak hebben de mensen die worden gefotografeerd last van het felle zonlicht. Dit levert knijpende oogjes op. Wanneer de bomen begroeid zijn leveren deze gelukkig voldoende schaduw op. Zo kun je een beetje spelen met het zonlicht.

Meer informatie over LillyMay Photography en foto’s zijn te zien via haar website.

Over het Klauterwoud

In de Broekpolder vind je het Klauterwoud. Het Klauterwoud is een avontuurlijke speelplek voor jong en oud die houden van avontuur, water en modder. Struin over paden, door de bosjes, over een labyrint van boomstammen en kruip door grote betonnen buizen en door en over modderige greppels. Vies worden mag hier!

 Lillymay Photography Lillymay Photography Lillymay Photography Lillymay Photography Lillymay Photography

*Foto's zijn genomen ruim vóór de uitbraak van het coronavirus.