Menu

Dwalen in het Duister

Op vrijdag 19 oktober werd voor de tweede keer de jeugdactiviteit Dwalen in het Duister georganiseerd voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Abra van der Velden en haar team hebben er hun handen vol aan gehad, maar met succes. Ruim 150 kinderen zwierven in de schemering en het donker door het Klauterwoud. En gezien de reacties direct na de tocht en later via Facebook vonden de deelnemertjes het ook prachtig. Er zijn al opties genomen voor de volgende keer!

    

    

Het thema van de ‘nachtelijke’ struintocht is hetzelfde als van de Kinderboekenweek. Dat was dit jaar: Kom erbij! Bij de diverse opdrachten moesten de kinderen dan ook samenwerken in kleine groepjes om resultaat te boeken. Het begon al meteen met de looprups! Vervolgens het oplossen van een rebus, een balletjesspel, passeren van een spinnenweb in de wilgentunnel (met scheetjes als je het web aanraakte!), marshmallows roosteren bij de toren, een vlucht op de heksenbezem (altijd een succes), om ten slotte bij het amfitheater te eindigen in de heksenput met een drankje en een appeltje.