Menu

Rottahuis nadert voltooiing

Het riet is op volle lengte en daarmee geschikt om gemaaid te worden ten behoeve van de dakbedekking van het Rottahuis. Het dak wordt vleiend gedekt, dat wil zeggen dat het riet vlak op de rietlatten wordt gelegd en met twijgen wordt vastgeklemd. Van de gemeente is toestemming verkregen riet uit de Broekpolder te halen, waarmee we de gemeenschap weer maaikosten besparen! Een klassieke win-winsituatie dus en een goed verhaal om te laten zien dat dergelijke huizen met materialen uit de directe omgeving werden gebouwd. De lange wanden zijn alle geleemd en nagesmeerd en zien er intussen fraai uit. Binnenkort komen ook de kopse wanden aan de beurt. In het najaar zullen we ook het interieur vorm gaan geven, met onder andere een vliering/zolder, wat binnenwanden en een oventje, zoals bij de opgraving in de bouwput van de Rotterdamse Markthal is gevonden.

De oplettende passant heeft gemerkt dat er veiligheidscamera’s zijn geplaatst. Bij iedere beweging krijgt de beveiligingsdienst een melding en kan er real-time meegekeken worden. In oktober gaan we in het gebied van Staatsbosbeheer zieke bomen (essen) kappen, die bestemd zijn voor de bouw van de Spijkenisseboerderij. Ook van de Gemeente Vlaardingen kregen we een mooie partij stevige stammen (eiken, elzen en essen), die als gevolgd van de veiligheid omgezaagd moesten worden.

Vanwege zetting in de saneringsgrond, wordt aan de westzijde een steunberm aangelegd. Betreding door het grote publiek is in verband daarmee nog even niet aan de orde.