Menu

Bomenkap en –snoei in de polder

Zoals in veel delen van Vlaardingen, moeten ook in de Broekpolder bomen worden gekapt of gesnoeid. Eén van de oorzaken is de essentaksterfte. Ook een fors aantal populieren is aan het eind van hun levenscyclus. Staatsbosbeheer heeft in de polder een aantal informatiebordjes geplaatst met de volgende tekst.

In dit bos wordt een boomveiligheidscontrole uitgevoerd. Sommige bomen langs wegen en paden zijn in zodanig slechte conditie, dat ze gekapt of gesnoeid moeten worden. Het gaat vooral om essen, die zijn aangetast door de ziekte essentaksterfte, en populieren.

Tijdens de boomveiligheidscontrole worden de bomen die weggehaald of gesnoeid moeten worden, gemarkeerd met een rode of witte stip. Dit noemen we blessen. Een rode stip betekent dat de boom wordt weggehaald, een witte stip wil zeggen dat de boom wordt gesnoeid.

Meer informatie kun je krijgen van de boswachter publiek: Lieke Verhoeven: l.verhoeven@staatstbosbeheer.nl