Menu

Storm in de Broekpolder

 

Vorige week raasde er een fikse westerstorm over het land, dat zal niemand ontgaan zijn. Er werden hier in de buurt windstoten gemeten van wel 116 kilometer per uur. De storm heeft overal haar sporen achtergelaten, ook in de natuur.

Landelijk werd door Staatsbosbeheer de boodschap afgegeven om tijdens het stormachtige weer niet het bos in te gaan. Ook de dagen erna is extra alert zijn in het bos aan te raden, in verband met loshangende takken die alsnog kunnen vallen. Onze boswachters zijn dan ook pas op pad gegaan om de stormschade weg te zagen, toen de wind weer wat in kracht was afgenomen. Gedurende de dag kwamen de meldingen van omgevallen bomen over wandel-, fiets- en ruiterpaden binnen gedruppeld. Ook deze week wordt er nog volop gezaagd.

In de Broekpolder waren er onder andere bomen omgevallen over het Bijlpad en het Steurpad. Ook is er een mooie grote linde omgewaaid bij de Lindelaan. Inmiddels zijn de meeste bomen weer netjes van het pad gehaald, zodat deze geen hinder meer vormen voor een rondje door de Broekpolder. De komende dagen worden bepaalde delen van het bos in de Broekpolder nog extra in de gaten gehouden.

Als je zelf nog een omgevallen boom ziet die over een pad is gevallen, kan je dit altijd doorgeven aan Staatsbosbeheer door een mailtje met de locatie te sturen naar HofvanDelfland@Staatsbosbeheer.nl. In geval van spoed (als er bijvoorbeeld een boom over een afzetting is gevallen) kan je dit doorgeven via het lokale meldingsnummer van Staatsbosbeheer: 010-2981010.

Dus gewoon lekker het bos in gaan, maar let extra op als er wat onstuimig weer is de komende dagen!

Lieke Verhoeven, boswachter publiek Staatsbosbeheer

Foto: Jan Vrijmoet