Boomstamkano is klaar

Dat viel niet tegen: de boomstamkano is klaar! En wat is die mooi geworden… Leo Wolterbeek, Diederik Pomstra (Universiteit Leiden) en af en toe ook een aantal van onze vrijwilligers, hebben sinds eind augustus gehakt. Het gereconstrueerde ijzertijdgereedschap (bijltjes en dissels) bleken het erg goed te doen en de gebruikssporen worden nu bij de Universiteit Leiden onder de microscoop onderzocht. Archeobotanisch onderzoeksbureau BIAX onderzoekt de sporen die op het hout achterblijven. Binnenkort volgt de feestelijke tewaterlating en kunnen de vaarproeven van start.

De vrijwilligers zijn nu druk bezig met het bouwen van een ‘boothuis’, zodat de kano droog kan staan. Staats Bosbeheer heeft essen stammen ter beschikking gesteld, die vanwege de essentakziekte langs het Vlaardingencultuurpad gekapt zijn.