Nieuw gezicht in de Broekpolder: Boswachter Lieke van Staatsbosbeheer

Als een van de beheerders in de Broekpolder is Staatsbosbeheer regelmatig in het gebied aanwezig. Staatsbosbeheer is eigenaar en beheerder van het bosgedeelte in het noordwesten van de Broekpolder. Vorig jaar werd dit beheer nog uitgevoerd door de Groen Service Zuid Holland (G.Z.H.), maar deze organisatie is sinds januari 2017 opgegaan in Staatsbosbeheer.

Sinds enkele maanden ben ik werkzaam als boswachter publiek in het team Hof van Delfland. Als boswachter publiek ben ik contactpersoon voor bezoekers van onze gebieden en zorg ik onder andere voor communicatie, voorlichting en educatie. Naast mij zijn mijn collega’s van beheer en toezicht en handhaving werkzaam in onze gebieden.

Als Staatsbosbeheer zijn we nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de Broekpolder. Goede contacten met de Federatie Broekpolder en Gemeente Vlaardingen staan hierbij voorop. Momenteel zijn we bezig met een project in samenwerking met Stroomopwaarts, om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op te laten doen. Verder starten we waarschijnlijk in 2018 met bosonderhoud in verschillende fases.

Wil je op de hoogte blijven van onze werkzaamheden in de Broekpolder, of de rest van Hof van Delfland? Volg ons dan op Social Media (Facebook: Staatsbosbeheer Hof van Delfland, Twitter: @BoswachterLieke, Instagram: @Boswachter_Lieke) en op het boswachtersblog www.boswachtersblog.nl/zuid-holland. Mocht je mij of een van mijn collega’s ooit tegenkomen in de Broekpolder, kom dan gerust een praatje met ons maken!

Groetjes, Lieke Verhoeven