Menu

De Broekpolder opgenomen in Nationale wandel- en fietsroutes

Vlaardingers wandelen of fietsen vooral in de weekenden door de Broekpolder. Gepensioneerden en vutters kunnen dat ook op andere dagen doen. Maar de Broekpolder wordt ook doorkruist door niet-Vlaardingers, doordat de Broekpolder is opgenomen in diverse nationale fiets- en wandelroutes. Bijna dagelijks lopen wandelaars langs de Vlaardingse Vaart en gaan via de wandel-/fietsbrug en het Broekpolderpad de Broekpolder in. Zodoende kunnen niet alleen de inwoners van Vlaardingen, maar ook andere Nederlanders kennis nemen en genieten van de natuur in de Broekpolder. Een enkele wandelroute voert zelfs door het stadscentrum, waardoor ook de lokale horeca een graantje kan meepikken.

Enkele voorbeelden van wandelroutes zijn te vinden op:

En zelfs op een Belgisch website www.wandelwiki.be/Nederland wordt verwezen naar de Vlaardingse Broekpolder.

De Broekpolder is ook opgenomen in de fietsknooppunten, populaire routes die de mooiste en stilste weggetjes gebruiken door het landschap. En ook zijn fietsroutes te vinden op

Veel wandel en fietsplezier.