Menu

Klauterwoud

klauterwoud 

klik hier voor een overzichtskaart.

Het Klauterwoud is een avontuurlijke speelplek voor kinderen die houden van avontuur, water en modder. In het Klauterwoud wandel je niet maar struin je - over paden, door de bosjes, over een labyrint van boomstammen. En je kruipt er door grote betonnen buizen en door en over modderige greppels.

Een plek waar je met stapstenen, een boomstam of een pontje het water over steekt. Waar geen wipkip te bekennen is, maar wel een groot klauterobject en een tokkelbaan. En al struinend vind je dan ineens een klein amfitheater waar je je circusact of met je klas een voorstelling kan oefenen. Ook aan een rustmoment is gedacht, naast het labyrint is een weide met picknicktafels.
Verder zijn er niet zo veel voorzieningen. Er zijn toiletten* en er is een mogelijkheden om water te tappen en handen te wassen.

Het Klauterwoud is de perfecte plek om met je (klein)kinderen te genieten in de natuur. Ook is het natuurlijk een perfecte locatie om je eigen kinderfeestje te bedenken en uit te voeren. Wat dacht je van een speurtocht door het hele Klauterwoud, een kruip-door-sluip-door-race door de betonnen buizen of een openluchtvoorstelling in het amfitheater.

klauterwoud

Facts

Ingang: Het Klauterwoud ligt tussen de Polderpoort en het Educatief Archeologisch erf, bij de Stichting Survival Vlaardingen kunt u het labyrint betreden.
Parkeren: Watersportweg 11 (Bij Polderpoort) GPS coördinaten: breedtegraad: 51.92 lengtegraad: 4.33
Watersportweg 21 (Bij Stichting Survival Vlaardingen) GPS coördinaten: breedtegraad: 51.92 lengtegraad: 4.33
Spe(e)lregels: Het Klauterwoud is er voor alle kinderen
Houd rekening met elkaar
Houd je aan de volgende regels:
  • Toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang
  • Spelen is voor eigen risico
  • Houd het Klauterwoud schoon en netjes
  • Honden aangelijnd en opruimplicht
Toegang: Het betreden van het gebied is op eigen risico. Regels voor toegang zijn geregeld in artikel  461 Wetboek van Strafrecht.
Vrijwilligers: De Federatie Broekpolder is altijd op zoek naar vrijwilligers. Interesse om vrijwilliger te worden? We horen het graag. Kijk hier voor meer informatie.

* De toiletten zijn alleen op woensdagmiddag en in het weekend open.

 

De stichting Klauterwoud is een zelfstandige organisatie.

Bestuur

  • Kees van der Windt, voorzitter
  • Wim Poot, secretaris
  • Joop van Papeveld, penningmeester

Contact: Bestuur.Klauterwoud@gmail.com

Hieronder de jaarverslagen van 2016, 2017 en 2018.

jaarverslag 2016 - 2017

jaarverslag 2018

jaarrekening 2016

jaarrekening 2017

jaarrekening 2018