Menu

Nieuws

Nieuwe tijdelijke verkeerssituatie Broekpolderweg vanaf 11 augustus

Vervangen rioolleiding tussen manege en Marathonweg 

Wandelingen in de Broekpolder zeer in trek

De wandelingen in de Broekpolder zijn populair! Er zijn in de maand juli op twee avonden extra wandelingen georganiseerd, omdat onze gidsen zo’n grote hoeveelheid aanmeldingen kregen voor de openbare avondwandelingen. In totaal hebben ze met 3 extra groepen gewandeld!

Bezoek college B&W Rotterdam aan Masamuda

Op 18 juli bracht het voltallige college van B&W van Rotterdam een bezoek aan het Rottahuis van Masamuda! Met uitleg van Maaike Sier van Archeologie Rotterdam over de opgraving in de Markthal-bouwput van dit huis en vooraf een rondwandeling door de Broekpolder met gids Jeroen ter Brugge. Achteraf een gezellig samenzijn van het college aan het begin van het zomerreces.  

De Kwakel vaart weer!

Vanaf vrijdag 3 juli is veerpont de Kwakel op de Foppenplas weer in de vaart. De start van het seizoen is dit jaar opgeschoven van april naar juli i.v.m. de Coronamaatregelen. In aangepaste vorm gaat de Kwakel weer varen volgens de reguliere dienstregeling. Om voor de vrijwillige schippers en de bezoekers een veilige overtocht te waarborgen gelden er aangepaste voorwaarden. Zo geldt de 1,5 meter afstand, is er ruimte voor max. 5 bezoekers, dient er gepast betaald te worden en is er geen wisselgeld beschikbaar.

Bezoek Adventure Vlaardingen

Even uitrusten na een mooie wandeling in de Broekpolder, of even bijkomen na een speelpartij in het Klauterwoud? Een aantal keer per week is Adventure Vlaardingen geopend voor o.a. een kopje koffie, thee en wat lekkers! Loop gerust eens langs, Adventure is voor iedereen toegankelijk!

Pagina's