Interview met Tineke Franssen – Wandelgids bij de Federatie Broekpolder

Tineke Franssen is wandelgids bij de Federatie Broekpolder. Op 27 oktober begeleidt zij de Herfstwandeling. In het dagelijks leven is ze werkzaam als zelfstandig werkend coach, supervisor, trainer en interimmanager.

Themawandeling: op zoek naar de grote grazers op zondag 6 oktober

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse Hooglanders. Zij zorgen niet alleen voor voldoende nageslacht, maar ook voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 6 oktober vertrekken zij om 14:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Najaarswandeling met broekpoldergidsen op zaterdag 21 september

Op zaterdag 21 september organiseren de Broekpoldergidsen een najaarswandeling in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. Zij vertrekken om 14:00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro.  De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te trekken. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Zin om mee te lopen?

Nazomerwandeling 25 augustus

Op zondag 25 augustus organiseren de broekpoldergidsen een nazomerwandeling in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. Zij vertrekken vroeg; om 7:30 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Zin om mee te lopen?

Het Varend Corso langs Vlaardingen

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. De stoet trekt door onder meer Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen. Met dit jaar als thema WOW! wordt het een editie die de toeschouwers deze zomer versteld zal doen staan.

Schenking Rotaryclub Rhoon-Barendrecht

Klauterwoud ontvangt een mooi bedrag voor het toegankelijk maken voor kinderen met beperking

Het Klauterwoud in Vlaardingen (Broekpolder) heeft van de Rotaryclub Rhoon-Barendrecht een schenking ontvangen van € 60.740,=. Dit was de opbrengst van het jaarlijkse charity dinner waarbij een veiling werd gehouden en de opbrengst voor dit goede doel was bestemd.

De avond  werd gepresenteerd door Lucille Werner die de deelnemers wist te inspireren tot diep in de buidel te tasten. De opbrengst werd uit eindelijk het dubbele van wat normaal gesproken werd verwacht.

Onderzoek DCMR

De milieudienst Rijnmond doet onderzoek naar asbestverdacht materiaal op de terp bij het Educatief Archeologisch Erf.

De Federatie Broekpolder is over het onderzoek van DCMR geïnformeerd. We houden het onderzoek nauwlettend in de gaten. Zodra er nieuwe informatie over het onderzoek bekend wordt, laten we als bestuur van de Federatie Broekpolder dit weten via onze website.

Lees het volledige bericht over het onderzoek van DCMR.