Nazomerwandeling 25 augustus

Op zondag 25 augustus organiseren de broekpoldergidsen een nazomerwandeling in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. Zij vertrekken vroeg; om 7:30 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro.

De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te trekken. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Zin om mee te lopen?

Het Varend Corso langs Vlaardingen

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. De stoet trekt door onder meer Westland, Schipluiden, Maassluis, Den Haag, Delft en Vlaardingen. Drie dagen lang een varend lust voor het oog van de honderdduizenden toeschouwers die elk jaar op het corso afkomen. Met dit jaar als thema WOW! wordt het een editie die de toeschouwers deze zomer versteld zal doen staan.

Schenking Rotaryclub Rhoon-Barendrecht

Klauterwoud ontvangt een mooi bedrag voor het toegankelijk maken voor kinderen met beperking

Het Klauterwoud in Vlaardingen (Broekpolder) heeft van de Rotaryclub Rhoon-Barendrecht een schenking ontvangen van € 60.740,=. Dit was de opbrengst van het jaarlijkse charity dinner waarbij een veiling werd gehouden en de opbrengst voor dit goede doel was bestemd.

De avond  werd gepresenteerd door Lucille Werner die de deelnemers wist te inspireren tot diep in de buidel te tasten. De opbrengst werd uit eindelijk het dubbele van wat normaal gesproken werd verwacht.

Onderzoek DCMR

De milieudienst Rijnmond doet onderzoek naar asbestverdacht materiaal op de terp bij het Educatief Archeologisch Erf.

De Federatie Broekpolder is over het onderzoek van DCMR geïnformeerd. We houden het onderzoek nauwlettend in de gaten. Zodra er nieuwe informatie over het onderzoek bekend wordt, laten we als bestuur van de Federatie Broekpolder dit weten via onze website.

Lees het volledige bericht over het onderzoek van DCMR.

NLdoet vrijwilligers: bedankt voor jullie steun en inzet

Ondanks de slechte weersverwachtingen zijn we met 20 gemotiveerde vrijwilligers aan de gang gegaan en hebben een berg werk verzet. Met de enthousiaste ondersteuning van medewerkers van de gemeente is het ook een heel leerzame dag geworden. Adventure Vlaardingen heeft ons gastvrij ontvangen, ondersteund en van een heerlijke lunch voorzien. En voor de Klauterwoud vrijwilligers is het een geweldig motiverende en gezellige happening geworden en voor herhaling vatbaar.

Sanering, bosomvorming en herinrichting

Naar aanleiding van de commotie over een artikel in Groot Vlaardingen aangaande de sanering en herinrichting van de Broekpolder het volgende:

Cursus Natuur Ontdekken

Ben je graag in de natuur? En zou je nog veel meer over de natuur willen weten? Onder leiding van bevlogen natuurgidsen kun je deelnemen aan de:

Cursus Natuur Ontdekken