Menu

Nieuws

Fase III werkzaamheden persleiding Broekpolderweg

Dit voorjaar is BAAK gestart met het aanleggen van een nieuwe rioolpersleiding en het vervangen van een bestaande in de middenberm van de Broekpolderweg en de paardenwei langs de Broekpolderweg. In de middenberm zijn ze zo goed als klaar. Tot het eind van het jaar werken ze in de paardenwei en vervangen daar het laatste deel van de bestaande leiding. Eind oktober beginnen ze met het vervangen van de leiding aan de westkant van de volkstuinen.  

Aanpassen wegsituatie

Bouwbericht van BAAK - Nachtwerkzaamheden langs A20

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober werken we in de nacht aan de noordkant van de A20. We plaatsen op verschillende plaatsen vangrail langs de weg. Bij BP-tankstation Rijskade maken we een poort voor ons bouwverkeer. Vanaf half oktober leggen we overdag werkwegen aan. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de mogelijke hinder.

Schoonmaakactie Broekpolder

Altijd al een keer op pad willen gaan met een boswachter? Dit is je kans! 19 september gaan Boswachter Erwin en Boswachter Lisa op pad in de Broekpolder en het Balijbos. Wel met een reden natuurlijk. 19 september start de World Cleanup Day, in Nederland wordt dit vormgegeven als de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Een mooi moment om de handen uit de mouwen te steken. Zie onderstaande beschrijvingen met link om jou, je vrienden of familie aan te melden.

Bouwbericht: Broekpolderweg 5 dagen afgesloten 7-11 september

Van maandag 7 september 07.00 uur tot uiterlijk vrijdag 11 september 16.00 uur is de Broekpolderweg ter hoogte van het scoutingterrein afgesloten voor al het verkeer. In deze week vervangen we een duiker die onder de Broekpolderweg ligt. Met dit bouwbericht informeren we u over de afsluiting en de omleidingsroutes. Werkzaamheden Tijdens de werkzaamheden aan het persriool bij de Broekpolderweg, bleek ter hoogte van de scouting en de manege een bestaande duiker (een verbinding tussen twee watergangen) verzakt te zijn. Hierdoor blokkeert de duiker het tracé van de persriool.

Nieuwe tijdelijke verkeerssituatie Broekpolderweg vanaf 11 augustus

Vervangen rioolleiding tussen manege en Marathonweg 

Wandelingen in de Broekpolder zeer in trek

De wandelingen in de Broekpolder zijn populair! Er zijn in de maand juli op twee avonden extra wandelingen georganiseerd, omdat onze gidsen zo’n grote hoeveelheid aanmeldingen kregen voor de openbare avondwandelingen. In totaal hebben ze met 3 extra groepen gewandeld!

Bezoek college B&W Rotterdam aan Masamuda

Op 18 juli bracht het voltallige college van B&W van Rotterdam een bezoek aan het Rottahuis van Masamuda! Met uitleg van Maaike Sier van Archeologie Rotterdam over de opgraving in de Markthal-bouwput van dit huis en vooraf een rondwandeling door de Broekpolder met gids Jeroen ter Brugge. Achteraf een gezellig samenzijn van het college aan het begin van het zomerreces.  

Pagina's