Menu

Nieuws

Bezoek de Broekpolder coronaproof!

De warme kleuren, paddenstoelen in alle vormen, de geur van de herfst. Heerlijk natuurlijk om in deze tijd van het jaar de Broekpolder te bezoeken. Zeker nu het door corona minder eenvoudig is om elkaar te ontmoeten, zien veel bewoners een ontmoeting in de buitenlucht als goed alternatief. Heerlijk natuurlijk, maar verlies daarbij niet de aandacht voor uw gezondheid en die van de mensen om u heen.

Vlaardingse Masamuda betrokken bij internationaal archeologisch project

De Universiteit Leiden heeft een belangrijke subsidie gekregen voor een groot archeologisch onderzoeksproject naar de leefgewoonten van de Vlaardingencultuurmens. Dat gebeurt aan de hand van experimenten op het archeologische erf Masamuda in de Broekpolder. Los van het belang van dit project voor de studie naar de het leven van de prehistorische mens, was voor het NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) vooral de mogelijkheid om de burgers te betrekken bij het onderzoek van doorslaggevend belang om deze unieke financiële bijdrage toe te kennen.

Schotse Hooglanders en distels

Er zijn veel vormen van vegetatie aanwezig in de Broekpolder, met name in de Ruigte. Wat wij vaak als onkruid zien, zijn de brandnetels, maar ook de berenklauwen (prachtige planten, maar enorme woekeraars). Wat we dan weer wel mooi vinden, zijn de kaardenbollen, vrij zeldzaam, maar hier in de Ruigte staan er duizenden!

Kalfje gespot zonder moeder? Geen paniek!

Woensdag 21 oktober, aan het einde van de middag, kwam er bij de Runderschouwers een melding binnen dat er langs het Bruine Beerpad een kalfje moederziel alleen lag tussen de brandnetels. 

Werkzaamheden aan de Broekpolderweg

Vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding is de Broekpolderweg in Vlaardingen ten westen van het viaduct Surfpad van maandag 2 november tot en met vrijdag 18 december afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. Fietsers kunnen gebruik maken van een tijdelijk fietspad. In deze periode wordt de Broekpolderweg verlegd. Van woensdag 28 tot vrijdag 30 oktober zijn er voorbereidende werkzaamheden. Deze drie dagen is de Broekpolderweg tussen 06.00 en 18.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.

Auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid

Fase III werkzaamheden persleiding Broekpolderweg

Dit voorjaar is BAAK gestart met het aanleggen van een nieuwe rioolpersleiding en het vervangen van een bestaande in de middenberm van de Broekpolderweg en de paardenwei langs de Broekpolderweg. In de middenberm zijn ze zo goed als klaar. Tot het eind van het jaar werken ze in de paardenwei en vervangen daar het laatste deel van de bestaande leiding. Eind oktober beginnen ze met het vervangen van de leiding aan de westkant van de volkstuinen.  

Aanpassen wegsituatie

Bouwbericht van BAAK - Nachtwerkzaamheden langs A20

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 oktober werken we in de nacht aan de noordkant van de A20. We plaatsen op verschillende plaatsen vangrail langs de weg. Bij BP-tankstation Rijskade maken we een poort voor ons bouwverkeer. Vanaf half oktober leggen we overdag werkwegen aan. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden en de mogelijke hinder.

Pagina's