Menu

Eerdere activiteiten

Herfstwandeling in de Broekpolder op 16 december

De winter komt er aan. De natuur bereidt zich hierop voor. Vogels vertrekken, bomen worden kaal en de runderen eten wat ze eten kunnen.  Op zondag 16 december kun je onder leiding van gidsen de mooie plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over. Zij vertrekken om 11.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Herfstwandeling op 24 november

De herfst is al een flink eind gevorderd. Dat zie je natuurlijk ook in de Broekpolder. Bomen verliezen hun blad, vogels trekken weg en de runderen bereiden zich voor op de komende winter. Op zaterdag 24 november kun je onder leiding van gidsen de mooie plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over.  Zij vertrekken om 14.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Herfstwandeling in de Broekpolder op 28 oktober

Ook de Broekpolder is kurkdroog. Het water staat extreem laag, je kunt op plekken komen die normaal onbereikbaar zijn. Op zondag 28 oktober kun je onder leiding van gidsen deze en andere mooie plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over.  Zij vertrekken om 11.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

Dwalen in het Duister 2018

Een spannende tocht door het Klauterwoud

Zoek je zaklamp maar vast op want Dwalen in het Duister 2018 komt er aan!

Tijdens de Kinderboekenweek, met als thema Kom Erbij!, nodigt het kinderactiviteiten-team van de Federatie Broekpolder jou uit om in de Broekpolder te komen dwalen in het duister. Het wordt geen griezeltocht, maar spannend is het natuurlijk wel!

Op zoek naar de grote grazers op 14 oktober

De broekpoldergidsen gaan samen met u op zoek naar de Schotse hooglanders in de Broekpolder. De kudde telt inmiddels meer dan 50 runderen. De gidsen vertellen u van alles over de runderen en hun omgeving.

De start is om 14.30 uur.

Aanmelden kan via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl

 

Rolstoel wielerronde voor kinderen in Klauterwoud

In het kader van de Week van de Toegankelijkheid van de drie Waterweg Gemeenten van 1 oktober tot 6 oktober, organiseren we op woensdag 3 oktober van 14.00 tot 16.00 uur een Rolstoel wielerronde voor kinderen. De Klauterwoud gidsen begeleiden de kids en maken hen wegwijs .
De start is bij de picknicktafels tegenover de ingang van Survival Vlaardingen, Watersportweg 21 in Vlaardingen.

Aanmelden via e-mail Bestuur.Klauterwoud@gmail.com

Najaarswandeling in de Broekpolder op 22 september

De zomer loopt op zijn eind. Dat kun je in de natuur goed zien. Op zaterdag 22 september kun je onder leiding van gidsen de mooiste plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over.  Zij vertrekken om 14.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 2 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee.
De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te doen. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Pagina's