Menu

Eerdere activiteiten

Wandelingen weer van start

De wandelingen gaan weer van start! 

UPDATE RONDOM HET CORONAVIRUS: 

In het zonnetje: AV Fortuna!

Even voorstellen: Mijn naam is Wolter van Houwelingen, secretaris van Atletiek Vereniging Fortuna Vlaardingen.

Informatie tijdelijke parkeerplaatsen Broekpolderweg

De werkzaamheden bij de Broekpolderweg zijn inmiddels gestart. Hierdoor zijn de parkeerplaatsen in de middenberm van de Broekpolderweg tot begin 2021 niet meer beschikbaar. Op drie locaties in de omgeving zijn tijdelijke parkeerterreinen aangelegd:

P1 - De gemeentewerf bij de Watersportweg is als parkeerterrein ingericht. Dit parkeerterrein is bereikbaar via de Watersportweg. Vanaf het terrein is een verkorte looproute aan naar de voetbalvelden (roze stippellijn op de kaart).

Geannuleerd - Vlaardingen Schoon Challenge

Let op: wegens de genomen maatregelen van de Rijksoverheid gaat de Vlaardingen Schoon Challenge (28 maart) in de Broekpolder NIET door. De Vlaardingen Schoon Challenge zal worden verplaatst naar een andere datum.

-------------

Winterwandeling: bomen & struiken met Broekpoldergidsen op zondag 23 februari

Op zondag 23 februari organiseren de Broekpoldergidsen een nieuwe wandeling door de Broekpolder. Tijdens deze winterwandeling maak je kennis met de diverse soorten bomen en struiken in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. De gidsen leren je hoe je in de winter al aan de bomen en struiken kunt zien dat het voorjaar in aantocht is.

Ochtendwinterwandeling met broekpoldergidsen op zondag 22 december

Op zondag 22 december organiseren de Broekpoldergidsen de laatste wandeling van dit jaar. De ochtendwinterwandeling in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder start om 11:00 uur vanaf de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro.  
De gidsen adviseren je een lange broek, warme kleding en dichte schoenen of laarzen aan te trekken. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Zin om mee te lopen?

Themawandeling: op zoek naar de grote grazers op zondag 1 december

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse Hooglanders. Deze prachtige runderen zijn o.a. verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Daarnaast zorgen ze ook voor het nageslacht. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de Broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 1 december vertrekken zij om 14:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Pagina's