Activiteiten

24 februari Lezing over Vlaardingencultuurhuis

Lezing over de bouw van het Vlaardingencultuurhuis in de Broekpolder

Door prof. dr. Annelou van Gijn

25 februari Winterwandeling met broekpoldergidsen

Op zondag 25 februari organiseren de broekpoldergidsen de laatste winterwandeling in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. Zij vertellen je van alles over de flora en fauna en wat de invloed is van de winter op plant en dier. Zij vertrekken om 11.00 bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 2 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee.
De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te trekken. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

18 maart Stiltewandeling in Broekpolder

Lekker vroeg uit de veren en genieten van de stilte in het natuurgebied Broekpolder!

De gidsen van de Federatie Broekpolder organiseren op zondag 18 maart van 7.00 –  9.00 uur een stiltewandeling door het natuur- en recreatiegebied Broekpolder.

We gaan met een kleine groep mensen in  stilte door de polder. Dit keer geen uitleg, maar zelf zien en ervaren hoe de natuur ontwaakt.

Zin om mee te lopen?

Meld u dan aan op broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl

Voorjaarswandeling op 24 maart

Voorjaarswandeling met broekpoldergidsen op 24 maart

Op zaterdag 24 maart organiseren de broekpoldergidsen de voorjaarswandeling  in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. Na de winter komen komt de polder weer tot leven. De gidsen tonen je de meest bijzondere dingen en vertellen erover. Zij vertrekken om 14.00 bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

24 maart Presentatie definitief ontwerp Educatief Archeologisch Erf

Definitief ontwerp Educatief Archeologisch Erf is bekend 

Presentatie van het definitieve ontwerp door het ontwerpteam Bureau Stroming/RAAP

Op 24 maart presenteren de ontwerpers van het Educatief Archeologisch Erf in de Broekpolder het definitieve ontwerp van het plan. De lezing heeft plaats in Museum Vlaardingen en begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Het vertoon van de Museumjaarkaart of Rotterdampas wordt op prijs geteld.

8 april: op zoek naar de grote grazers

Themawandeling: op zoek naar de grote grazers op 8 april

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse hooglanders. Zij zorgen, naast voor voldoende nageslacht, voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de broekpoldergidsen antwoord.  Op zondag 8 april vertrekken zij om 14.30 vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.