Activiteiten

19 april - Historische film Broekpolder in de Windwijzer

Op donderdag19 april worden in De Windwijzer enkele films over Oud-Vlaardingen getoond, waaronder van de Broekpolder. Aanvang 20.00 uur.

De basis van deze avond zijn amateurfilms van de familie Dijkshoorn, die onlangs zijn gedigitaliseerd en toegevoegd konden worden aan het archief van het Streekmuseum Jan Anderson. Bijzondere films over het leven in en rond de Broekpolder. Het oogsten langs de vlieten, de stenen molen bij de eerste Vliet, leven en werken op de boerderij, ijspret; uniek materiaal. Jan Anderson geeft daarop toelichting en commentaar. 

21 april – Lezing archeologie 850 – 1050

In Museum Vlaardingen organiseert de Federatie Broekpolder, in samenwerking met de AWN-werkgroep Helinium en het museum, een lezing over de regionale archeologie rond 850-1050. Daarbij wordt ingezoomd op de bouw van de twee middeleeuwse huizen in de Broekpolder. De lezing begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar vertoon van uw Museumjaarkaart of Rotterdampas wordt op prijs gesteld.

Lentewandeling met broekpoldergidsen op 22 april

Op zondag 22 april organiseren de broekpoldergidsen de lentewandeling  in het natuur- en recreatiegebied Broekpolder. De bomen staan volop in bloei en de kudde hooglanders telt veel jonge aanwas. De gidsen tonen je de meest bijzondere dingen en vertellen erover. Zij vertrekken om 10.00 bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur 

Vogelwandeling in de Broekpolder op 5 mei

In de Broekpolder kun je tientallen soorten vogels tegenkomen. Meer en meer soorten weten het gebied te vinden om te foerageren en te broeden.

Wil je er flink wat zien en horen, dan moet je vroeg op pad. En dat doen de broekpoldergidsen dan ook op 5 mei. Samen met een vogelkenner gaan ze om 6.00 uur ’s morgens al de polder in. De weersverwachting is gunstig, dus alle reden om de zondag goed te beginnen.