Themawandeling: op zoek naar de grote grazers op zondag 6 oktober

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse Hooglanders. Zij zorgen niet alleen voor voldoende nageslacht, maar ook voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 6 oktober vertrekken zij om 14:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro.
De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te trekken. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Zin om mee te lopen?

Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl of neem contact op met Tineke Oostveen: 0624270198. Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. Als je je niet aanmeldt kan het zijn dat je niet mee kunt.

Er worden maandelijks wandelingen georganiseerd. De volgende wandeling is een herfstwandeling en is op zondag 27 oktober om 11:00 uur.

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl.