Menu

Onder voorbehoud | Runderwandeling in de Broekpolder

Afhankelijk van de maatregelen van het RIVM zijn de wandelingen onder voorbehoud. Deelnemers worden bij het annuleren van de wandeling geïnformeerd.

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse Hooglanders. Deze prachtige runderen zijn o.a. verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Daarnaast zorgen ze ook voor het nageslacht. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de Broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 6 december vertrekken zij om 14:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro. De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te trekken. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Zin om mee te lopen?
De maximale grootte van een groep per gids zal variëren van 4 tot 8 deelnemers. Ook verzoeken we deelnemers om met gepast geld de bijdrage aan de wandeling te voldoen.

Let op: het is zeker nu heel belangrijk om je van tevoren aan te melden via: broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl of neem contact op met Tineke Oostveen: 0624270198. Uiteraard houden we rekening met de RIVM richtlijnen. Vermeld bij uw aanmelding uw naam, email en telefoonnummer. Aanmelden kan tot minstens 24 uur van tevoren.

De volgende wandeling is de laatste wandeling van 2020. Dit is een ochtendwinterwandeling op zondag 20 december.