Menu

Geannuleerd - Vlaardingen Schoon Challenge

Let op: wegens de genomen maatregelen van de Rijksoverheid gaat de Vlaardingen Schoon Challenge (28 maart) in de Broekpolder NIET door. De Vlaardingen Schoon Challenge zal worden verplaatst naar een andere datum.

-------------

Erger jij je ook aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen, die je in je straat op de grond ziet liggen? Je bent niet de enige! Zwerfafval is de nummer 1 ergernis in Nederland.

Toch laten we de troep, die we onderweg tegenkomen meestal liggen.

In Nederland wordt per jaar ongeveer 50 miljoen kilo zwerfafval in straten en plantsoenen opgeruimd (!) Niet alleen is zwerfafval slecht voor de leefbaarheid in de buurten, maar het kost ook heel veel geld (reinigingsdiensten) en raakt ons dus allemaal ook nog eens in onze portemonnee. Gelukkig zijn er al veel initiatieven van bewoners om de straten in Vlaardingen schoon te krijgen, erg goed om te zien dat veel mensen actief zijn met opruimen, want alle kleine beetjes helpen. 

Op 28 maart wordt er landelijk een schoonmaakactie gehouden! Ook in Vlaardingen gaat dat gebeuren via de Vlaardingen Schoon Challenge. De meeste bewoners zullen in hun wijk in actie komen, maar de Broekpolder kan wel wat hulp gebruiken. Deze dag willen we ons vooral richten op het plastic dat in loop der jaren in het bosgebied verzeild is geraakt, landbouwplastic en singels, die rond kleine boompjes zijn aangebracht en soms daarin zijn vast gegroeid. Natuurlijk kunnen we als er voldoende deelnemers zijn ook het gewone zwerfvuil aanpakken!

Aanmelden kan door te mailen naar: paulvanvugt@live.nl. Alvast bedankt, zo houden we de polder mooi! 


Meer informatie en aanmelden via: https://vlaardingenschoon.nl/