Menu

24 maart Presentatie definitief ontwerp Educatief Archeologisch Erf

 Presentatie Definitief Ontwerp Educatief Archeologisch Erf 

Op zaterdag 24 maart presenteren de ontwerpers van het Educatief Archeologisch Erf (EAE) in de Broekpolder het definitieve ontwerp van het plan. De presentatie heeft plaats in Museum Vlaardingen (Westhavenkade 53/54 Vlaardingen) en begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Het vertoon van de Museumjaarkaart of Rotterdampas wordt op prijs geteld.

Het totale plan bestaat uit de reconstructie van de tijdsspecifieke landschappen met gebouwen uit verschillende archeologische tijdsperioden, zoals de IJzertijd, Romeinse tijd, Volle en Late Middeleeuwen. Het al bestaande Vlaardingencultuurhuis is een reconstructie van een woning uit de nieuwe steentijd en genoemd naar de eerste vindplaats van deze cultuur.

Het EAE biedt scholieren en andere belangstellenden de gelegenheid het rijke archeologische erfgoed van de regio te beleven en aan den lijve te ervaren. Wandelend over het pad op de oeverwal van een kreek of peddelend daarin met de nagebouwde boomstamkano’s maken de bezoekers een tijdreis door de geschiedenis.

Het opstellen van het ontwerp werd mogelijk door financiële steun van de Provincie Zuid-Holland.

 

Federatie Broekpolder, Helinium, en Museum Vlaardingen organiseren een serie lezingen over actuele thema’s. Er staat nog een lezing in deze serie op het programma::

21 april - De regionale archeologie rond 850-1050 met focus op de te bouwen reconstructies van het Rotta-huis en de Spijkenisse-boerderij door Jurrien Moree.