Menu

19 april - Historische film Broekpolder in de Windwijzer

Op donderdag19 april worden in De Windwijzer enkele films over Oud-Vlaardingen getoond, waaronder van de Broekpolder. Aanvang 20.00 uur.

De basis van deze avond zijn amateurfilms van de familie Dijkshoorn, die onlangs zijn gedigitaliseerd en toegevoegd konden worden aan het archief van het Streekmuseum Jan Anderson. Bijzondere films over het leven in en rond de Broekpolder. Het oogsten langs de vlieten, de stenen molen bij de eerste Vliet, leven en werken op de boerderij, ijspret; uniek materiaal. Jan Anderson geeft daarop toelichting en commentaar. 

Ook wordt de film 'Vlaardingen op koers naar morgen’ vertoond, een mooi tijdsdocument van Vlaardingen, stad in opbouw en ontwikkeling. Deze film is ooit in opdracht van het gemeentebestuur van Vlaardingen gemaakt.

Een bijzondere avond voor iedereen die belangstelling heeft in het verleden van de stad Vlaardingen en de Broekpolder in het bijzonder. Er is een uitgebreide boekentafel aanwezig rondom het thema Vlaardingen en haar geschiedenis

De entree is 5 euro, inclusief koffie met een traditioneel visje en een boek naar keuze uit onder meer de Netwerk-serie.