Bijeenkomst broekpoldervrienden

Op zaterdag 25 november vond de eerste Broekpoldervrienden-dag plaats. Zo’n kleine dertig Vrienden waren te gast bij Adventure, waar Fred Meerhof een korte maar boeiende lezing hield over de ontwikkelingen van de Broekpolder en de rol van de Federatie Broekpolder hierin. Gesterkt door een kop stevige koffie of thee gingen de Vrienden onder leiding van twee gidsen de polder in voor een interessante, maar natte wandeling.

Een kort verslag van één van de dappere deelnemers:

“De voortdurende regen had zijn sporen nagelaten op de slecht doordringbare ondergrond. Het was voor sommigen echt afzien voor we onze eerste stop bij de klimtoren bereikten. Eigenlijk kan je in deze tijd van het jaar dit soort wandelingen niet maken...

We sopten door de modder, achter onze gidsen Nel de Nooijer en Joke Smeenk aan.

Zij kennen het gebied op hun duimpje en vertelden met veel enthousiasme wat er allemaal gaande is in de natuur. De hele kudde Schotse Hooglanders was op de been, we moesten er langs, soms zelfs er bijna doorheen, maar rustig doorlopen, afstand in acht nemen en je hebt de ervaring van je leven. Het eindpunt van de wandeling was op het Educatief Archeologisch Erf bij het Vlaardingencultuurhuis. We werden gelaafd met een glas wijn of anderszins en snacks waar we inmiddels wel aan toe waren. Sytse van der Hoek van de Federatie Broekpolder was aanwezig voor uitleg en het beantwoorden van vragen.”

Deze geslaagde eerste Broekpoldervrienden-dag was het begin van een hopelijk lange reeks die nog gaat volgen.

Bent u nog geen Broekpoldervriend en wilt u hieraan ook meedoen?

Meldt u dan voor minimaal €15,- aan als Vriend voor het jaar 2018 op het volgende

e-mailadres: broekpoldervrienden@gmail.com De digitale folder van de Vrienden kunt u inzien op www.federatiebroekpolder.nl onder broekpoldervrienden.

Als Broekpoldervriend steunt u onder meer het werk dat verricht wordt door de vele enthousiaste vrijwilligers.