Activiteiten

Latezomerwandeling in de Broekpolder op 23 september

De zomer loopt op zijn eind. Dat kun je in de natuur goed zien. Op 23 september kun je onder leiding van gidsen de mooiste plekjes van het natuur- en recreatiegebied Broekpolder ontdekken. En zij vertellen je er van alles over.  Zij vertrekken om 14.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

De kosten zijn 2 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee.
De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen aan te doen i.v.m. mogelijke insecten, distels enzovoort.

Zin om mee te lopen?

Themawandeling: op zoek naar de grote grazers op 8 oktober

De Schotse Hooglanders in de Broekpolder zijn trekpleisters geworden. Ze gedijen goed en zorgen, naast voor voldoende nageslacht, voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de broekpoldergidsen antwoord.  Op zondag 8 oktober vertrekken zij om 14.30 vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Avondspeurtocht Dwalen in het Duister vrijdag 13 oktober

Tijdens de Kinderboekenweek, met als thema Gruwelijk Eng, kunnen kinderen met hun ouders dwalen in het schemerige Klauterwoud.

Dwalen in het Duister is een korte speurtocht van een kilometer door een deel van het Klauterwoud. Het wordt geen griezeltocht, maar een spannende avondspeurtocht. Onderweg komen de kinderen verschillende figuren uit kinderboeken tegen die een opdracht of uitdaging voor de kinderen hebben.

De start is om 19.30 uur bij de picknickbanken in het Klauterwoud.