Activiteiten

Herfstwandeling in de Broekpolder op 25 november

Het is volop herfst in de Broekpolder. De dieren bereiden zich voor op de koude dagen. De bladeren kleuren geel, rood, bruin; vogels maken zich op voor hun trektocht naar het zuiden of landen in de polder om te foerageren. En in dit natte seizoen tieren de paddenstoelen welig. Kom genieten van de herfst in de Broekpolder onder leiding van broekpoldergidsen; dat kan op zaterdag 25 november van 14.00 – 16.00 uur.
Zij vertrekken bij de picknicktafels in het Klauterwoud.

Themawandeling: op zoek naar de grote grazers op 10 december

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse hooglanders. Zij zorgen, naast voor voldoende nageslacht, voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 10 december vertrekken zij om 14.30 vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Kerstwandeling op 17 december

De broekpoldergidsen organiseren op 17 december de kerstwandeling. Zij starten om 11.00 uur bij de picknicktafels in het Klauterwoud.

De kosten zijn 2 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas loop je gratis mee.
De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen aan te doen i.v.m. mogelijke insecten, distels enzovoort. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

Zin om mee te lopen?